Webbutveckling

Vad är webbutveckling och hur fungerar det?

I en alltmer digital värld måste företag av alla storlekar vara synliga på nätet. De behöver en tilltalande webbplats som är lätt att använda och ett tillförlitligt CMS som kan hantera stora datamängder. Om de misslyckas med detta kommer deras konkurrenter att överträffa dem i konsumenternas ögon och deras rykte kan få sig en törn. Lyckligtvis finns det otaliga webbutvecklingsbyråer som kan hjälpa till.

Men innan du kan välja rätt företag för dina behov är det viktigt att förstå vad webbutveckling är och hur det fungerar. Den här artikeln kommer att gå igenom processen och introducera några av de vanligaste kodspråken och CMS-alternativen.

Internet är här för att stanna, och det är nu en primär portal för forskning, kontakter, utbildning och underhållning för miljarder människor världen över. Som ett resultat har webbplatser blivit oumbärliga för de flesta organisationers framgång, och webbdesign har framstått som ett mycket eftertraktat karriärspår. Enligt Bureau of Labor Statistics förväntas faktiskt jobb inom webbutveckling växa med 13% mellan nu och 2030, snabbare än de flesta andra teknikkarriärer.

Oavsett om du vill arbeta med frontend- eller backend-webbutveckling finns det vissa egenskaper som alla framgångsrika webbutvecklare delar. Först och främst är de detaljorienterade. Även en liten kodändring kan göra stor skillnad för hur en webbplats fungerar. Dessutom måste de vara organiserade så att de kan hålla jämna steg med projektuppgifter och deadlines. Slutligen bör de vara tålmodiga och ha en problemlösande inställning när de stöter på utmaningar i sitt arbete.

Kurser i webbutveckling

Många internetanvändare undrar hur webbplatser fungerar och vilka färdigheter som krävs för att bygga en webbplats. För dem som är intresserade av att bygga upp sin kompetens och karriär inom webbutveckling finns det ett antal onlinekurser tillgängliga. Vissa kurser är gratis att granska och andra kräver en avgift, men de ger alla en utmärkt grund för att lära sig webbutveckling.

Kurserna inkluderar Introduktion till HTML och CSS, Front-End webbutveckling med Angular och React, och Foundations of Web Design med WordPress. Varje kurs erbjuder en interaktiv plattform för studenter att koda tillsammans med instruktören. Dessa kostnadsfria kurser är perfekta för nybörjare som precis har börjat med webbutveckling eller för dem som redan har viss erfarenhet av programmering och vill fräscha upp sina kunskaper. De lär också ut ”varför” bakom alla koncept, vilket är viktigt för dem som vill bli en lärd utvecklare.

Webbutveckling är en viktig färdighet att lära sig för alla som är intresserade av teknik och en karriär inom programvaruteknik. Förutom att lära dig front-end och back-end programmeringsspråk, kommer en bra webbutvecklingskurs att hjälpa dig att utveckla programmering, problemlösning, design och kreativitet. Den kommer också att förbereda dig för framtida jobb, eftersom kunskap om flera programmeringsspråk öppnar upp för fler möjligheter än bara en specialitet.

Webbutvecklare är mycket efterfrågade, och välutbildade yrkesverksamma efterfrågas inom olika branscher och sektorer. Det här är en spännande och snabbrörlig bransch som kan ge dig stor variation i din karriär.

Fördelar med PHP webbutveckling

PHP är det skriptspråk på serversidan som främst används för webbutveckling. Det används på nästan 80% av världens webbplatser och har en lojal gemenskap av utvecklare som stöder det med otaliga resurser, handledning och guider. Skriptspråket php är lätt att lära sig för nybörjare, och kommandofunktionerna är lätta att förstå för kodare som kanske tidigare har arbetat med andra språk. Dessa faktorer gör php-webbutveckling till ett val med relativt låg risk för företag som vill bygga och underhålla innovativa, högkvalitativa webbplatser och webbapplikationer.

  • Som en plattform med öppen källkod är php webbutveckling gratis att använda. Detta sparar pengar åt företagen eftersom de kan bygga och testa prototyper snabbt och enkelt. I sin tur minskar detta tiden till marknaden och hjälper dem att leverera projekt mer effektivt.
  • En annan fördel med PHP är dess förmåga att skala. När trafiken växer kan PHP hantera det genom att utöka antalet servrar som används utan några extra kostnader. Detta gör att webbplatsen kan laddas snabbare, vilket är viktigt för sökmotoroptimering (SEO).
  • Säkerhet är ett annat viktigt element i php-webbutveckling. Kodspråket har inbyggt stöd för kryptering och kan skydda sekretessen för känsliga data. Dessutom erbjuder det en mängd olika bibliotek för säkra transaktioner och andra funktioner.

Med tanke på de ökande cyberattackerna är PHP:s skalbarhet och säkerhetsfunktioner avgörande för att säkerställa att din webbplats är igång så snart som möjligt. Som ett resultat kan du uppnå dina affärsmål på kortare tid och konkurrera med dina konkurrenter i tävlingen om att nå marknaden först.

En karriär inom WordPress-utveckling

  1. En karriär inom WordPress-utveckling kräver ungefär två års heltidsstudier för att få förtroende.
  2. Det beror på att kodningsfel kan leda till katastrofala webbplatsfel.
  3. Det är viktigt att följa bästa praxis för att strukturera kod.
  4. Det hjälper till att hålla den läsbar och lätt redigerbar i framtiden..

WordPress-plugins – Plugins som du måste ha för din WordPress-webbplats

WordPress erbjuder viktiga standardfunktioner för att du snabbt ska kunna publicera visuellt innehåll, men för att optimera ditt innehåll, utveckla din webbplats- eller målsidesdesign och få besökare att komma tillbaka, behöver du några måste-ha wordpress-plugins. Plugins är som appar på en dator och erbjuder ett brett utbud av funktioner som hjälper dig att utföra det du behöver göra.

WordPress-plugins nås via avsnittet Plugins i WordPress instrumentpanel. De fungerar genom att använda åtkomstpunkter (formellt kända som åtgärds- och filterkrokar) som finns i WordPress Plugin API för att ”koppla in” källkoden på din webbplats, så att utvecklare kan skapa sina egna PHP-funktioner som ändrar WordPress beteende utan att ändra kärnfiler.

Många plugins är tillgängliga gratis, men premiumplugins erbjuder ytterligare funktioner och support. Beroende på dina behov kan du enkelt installera plugins via instrumentpanelen genom att klicka på knappen ”Installera nu” och aktivera dem när du blir tillfrågad. Du kan också ladda upp dem manuellt till din wp-content/plugins-katalog med en filhanterare i din hostingpanel (t.ex. Site Tools) eller en FTP-klient (File Transfer Protocol), om pluginets ZIP-fil överskrider din hostingplans maximala uppladdningsstorlek.

Ett förstahandsval för webbdesigners är Elementor page builder plugin, en visuell dra-och-släpp-byggare med avancerade designfunktioner. Det stöder dussintals widgets så att du enkelt kan lägga till bilder, rubriker, karuseller och andra element på dina WordPress-sidor. Det levereras med ett urval av gratis mallar för att komma igång, men proffsversionen erbjuder en mer omfattande samling av mallar och designverktyg.